dinsdag 30 juni

Op bezoek in de geheimzinnige eendenkooi bij Uitgeest

Helaas, Op bezoek in de geheimzinnige eendenkooi bij Uitgeest is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Bij Uitgeest ligt een geheimzinnig bosje midden tussen de weilanden. Als u van Castricum naar Uitgeest rijdt, ziet u het links voor Uitgeest liggen. Nu kunt u daar eens op bezoek. De kooiker neemt u mee voor een wandeling rond de kooiplas. Deze oude eendenkooi werd al in 1588 door Dirk en Hessel Pietersz Buurman aangelegd. Eenden vangen was hun brood, ze werden verkocht voor de consumptie. Dat is inmiddels verleden tijd, maar de eendenkooi is nog steeds in beheer en een bijzondere herinnering aan een bijzonder beroep.
De kooiker vertelt u alles over het werk in de eendenkooi. Er wordt gewerkt met tamme eenden die er voor zorgen dat wilde soortgenoten naar de eendenkooi trekken. Tijdens de excursies laat Gertruud van der Eng zien op welke vernuftige manier de eenden worden gevangen. Niet alleen de cultuurhistorie, ook de rijke natuur van deze Eendenkooi van der Eng zal u verbazen.

Er is 1 juli en 2 juli een zelfde excursie.

Aanmelden kunt u hier.

Dinsdag 30 juni 2015, tijd: 19.00-21.00 uur.
Vertrekpunt: het parkeerterrein bij Uitvaartcentrum en sportterrein MHCU, Niesvenstraat te Uitgeest.
Kosten: € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen €2,-.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage