zaterdag 16 en zondag 17 juli

Ontdek het leven op de bodem van het Wad

Helaas, Ontdek het leven op de bodem van het Wad is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De Waddenbodem is ontzetten rijk aan dieren en planten. Zowel op als in de bodem zitten verschillende soorten. Op het ogenblik zitten er duizenden zandkokerwormen in de bodem. De zandkokerwormen kun je herkennen aan de borsteltjes die uit de bodem steken. De zandkokerworm maakt zijn huisje van het aanwezige zand en slik. De kleine zeer dunne rode draadworm maakt kleine slikhoopjes op het wad en het nonnetje kun je vinden bij een gaatje waarom heen indrukken van zijn sifons zijn te vinden. Onder een hoopje blaaswier zitten de vlokreeften en op verschillende stenen kun je de asgrauwe keverslak vinden. Het voedselweb begint met de kiezelwieren of diatomeeën die in grote bruin/rode vlekken op het wad liggen.

In de kleine plasjes vind je het wadslakje, een zeeslakje van een paar millimeter.

Wilt u al deze bijzondere dieren en planten ook eens bekijken, in uw hand houden? Kom dan zaterdag 16 juli of zondag 17 juli naar het Natuurinfocentrum Balgzand, “’t Kuitje”. Ervaren wadgidsen kunnen u van alles vertellen over deze bijzondere dieren en planten. Op beide dagen start de wadexcursie om 10.00 uur.

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Het infocentrum is open vanaf 09.00 uur. Kosten voor een excursie: volwassenen € 5,00, p/p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tlf. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-635340 of  633210. Kijk ook even op onze website www.kuitje-balgzand.nl

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage