zondag 7 mei

Ontdek de sporen op en in het Balgzanderwad

Helaas, Ontdek de sporen op en in het Balgzanderwad is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vanaf de dijk lijkt het wad een grauwe grijze massa met wat oneffenheden en hier en daar een plasje water. Maar zodra je op de wadbodem stapt, zie je vele gaatjes, strepen en hoopjes op die wadbodem te liggen. Allemaal sporen van dieren die op en in die bodem leven.

Het waddengebied is een belangrijk voedsel- en broedgebied voor de vogels. Al die vogels laten hun pootafdrukken achter op het wad. Aan de hand van die pootafdrukken kun je met behulp van een zoekkaart zien welke vogels daar naar voedsel hebben gezocht. Er liggen miljoenen zeer kleine hoopjes op het wad, de uitwerpselen van de Rode Draadworm. De Wadpier verraadt ook zijn aanwezigheid met een hoopje slik. Alikruiken laten mooie kronkelende sporen achter en het nonnetje laat een gaatje met smalle strepen, een soort sterretje achter op de wadbodem. Hij maakt dat stervormig rondje met zijn sifon tijdens het voedsel zoeken.

In de aquaria in het informatiecentrum zwemmen een aantal platvissoorten, puitaal, zeebaars, harnasmannetje en een grote zeenaald. Onder de microscoop kunnen openstaande zeepokken bewonderd worden.

Op zondag 7 mei kun je met de waddengids mee op zoek naar al die sporen. Kinderen kunnen van een vogelspoor een gipsafdruk maken.
Het informatiecentrum is open vanaf 09.00 uur. De wadexcursie start om 10.00 uur
De kosten voor die excursie zijn: € 5,00 per volwassene en € 3,50 per kind t/m 12 jaar. Bezoek aan het infocentrum is gratis. Koffie /thee/ limonade staat klaar.
Het infocentrum vindt u aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder tlf 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Kijk ook op www.kuitje-balgzand.nl Informatie tlf. 0223-635340

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage