zondag 28 mei

Ontdek de plantensoorten in de Oudorperhout

Helaas, Ontdek de plantensoorten in de Oudorperhout is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De Oudorperhout is niet alleen uniek vanwege zijn weidevogels, er groeien ook veel bijzondere planten. Zondag 28 mei gaan we zoals elk voorjaar planten bekijken in de Oudorperhout met plantenspecialist Rutger Polder (Hortus Alkmaar en Stichting ANIMO). Vorig jaar hebben we 29 soorten gezien!

Scherpe boterbloem, grote ratelaar en rietorchis komen algemeen voor. De bermen van de wandelpaden en het centrale middengedeelte waarvan halverwege de jaren 90 de voedselrijke toplaag is afgegraven is veel gevarieerder. Naast mei-orchis en rietorchis zijn ook ratelaar, smalle weegbree, echte koekoeksbloem, kamgras en vele andere soorten te vinden en bieden tijdens de bloei een overdaad aan insecten voor de jonge weidevogels.
De smalle slootjes en oevers groeien vol kikkerbeet, waterweegbree, gele lis, zwanenbloem en watergentiaan. Een ideale situatie voor libellen en amfibieën. In de rietzones kun je het vlindervriendelijke koninginnekruid vinden; ook hier en daar valeriaan en de zeldzame grote boterbloem.

Rutger weet alles over de planten en bloemen te vertellen. Dus grijp uw kans om meer te weten te komen over het plantenleven in de Oudorperhout.
Startpunt is de picknicktafel langs het Nieuwburgpad tegenover Molen E.

De excursie begint om 10:00 uur. Graag aanmelden bij Onno Lotgering: onnolot@gmail.com of 06-16546250.
De excursie is gratis voor vrienden van Stichting Oudorperhout, anderen betalen € 2,50 of kunnen voor € 10 vriend worden en hoeven dan geen € 2,50 te betalen. Wilt u bij de aanmelding vermelden of u wel of geen vriend van onze stichting bent?

Foto rietorchis: Paul van Berkum

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage