zondag 6 augustus

Natuurwandeling met IVN-gids in de Wimmenummer duinen

Helaas, Natuurwandeling met IVN-gids in de Wimmenummer duinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zomer in het zeedorpenlandschap.

Het gebied ten noorden van Egmond aan Zee is een van de laatste voorbeelden van het unieke ‘zeedorpenlandschap’: een combinatie van door mensen aangelegde en beheerde ‘landjes’ en de min of meer wilde duinnatuur daaromheen. Dat levert niet alleen een boeiend landschap op, maar ook een gevarieerde plantengroei. In de grassige delen o.a. geel en glad walstro, guichelheil, kruipend stalkruid, en muurpeper, langs de paden slangenkruid en hondstong, bij het water duizendguldenkruid en op hogere hellingen verschillende soorten toortsen en blauwe zeedistel. Maar we kijken niet alleen naar beneden, maar ook om ons heen om te genieten van de bijzondere sfeer van het zeedorpenlandschap.

Wandeling met IVN-gids op zondag 6 augustus 2017 om 10:00 uur. Duur: ongeveer 2 uur.

Locatie: parkeerplaats bij Sportcentrum De Watertoren, Watertorenweg 13, 1931 BA Egmond aan Zee.

Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.
Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN (zie PWN.nl).
In Egmond geldt betaald parkeren.
Contactpersoon: Hanneke Dam, 072 5337601, hanneke@jpdg.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage