zondag 21 juni

Natuurwandeling Heilooër Bos en Baafjespolder

Helaas, Natuurwandeling Heilooër Bos en Baafjespolder is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De maandelijkse IVN-natuurwandeling door het Heilooër Bos, op zondag 21 juni, richt zich deze maand op het contrast in landschap en natuur tussen de strandwal waarop het geestdorp Heiloo ligt en de strandvlakte ten westen daarvan. Daarom starten we deze keer niet bij de Kattenberg, maar op de parkeerplaats aan de Belieslaan, hoek Stetlaan, in Heiloo Dat is aan de westrand van het bos.

Na een ommetje door het bos gaat de wandeling verder over het Baafjespad, langs een natuurvriendelijke oever en over het dijkje langs de Oude Egmonder Vaart. Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij de verschillen in reliëf, planten en dieren en bij de waterhuishouding. De excursie begint om 10 uur op de bovengenoemde parkeerplaats en duurt ongeveer twee uur. Honden, zelfs aangelijnd, mogen deze keer niet mee. Stevig schoeisel wordt aanbevolen vanwege het hobbelige dijkje. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110, kijk ook op http://www.ivnnkl.nl. Opgave vooraf is niet nodig.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage