zondag 29 november

Natuurwandeling Heiloo Noorderneg

Helaas, Natuurwandeling Heiloo Noorderneg is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 29 november is er weer een extra IVN-natuurwandeling in het recreatiegebied Noorderneg, aan de westkant van Heiloo. Vroeger was het een deel van een ruime strandvlakte, tussen de strandwal van Heiloo en de duinen bij Egmond. Een jaar of 30 geleden is daar een park ‘overheen gelegd’, maar sporen van die strandvlakte zijn nog wel te zien.

We kijken hoe het park er in de late herfst bijligt: hoe de bladeren aan de bomen en struiken verkleuren en afvallen, de kruiden langs de paden afsterven of juist al weer groen worden als voorbereiding op de lente, en misschien treffen we nog wat late paddenstoelen aan. Op de grote plas dobberen verschillende soorten eenden en in of rond de struiken zijn mogelijk al echte wintervogels zoals koperwieken te zien of te horen.

We starten om 10 uur op de parkeerplaats bij zwembad het Baafje, aan de Omloop in Heiloo. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Aangelijnde honden mogen mee. Stevig schoeisel wordt aanbevolen vanwege hobbelige gedeeltes en warme en winddichte kleding komt vast ook van pas. Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage