zondag 30 september

Natuurwandeling Heiloo Noorderneg

Helaas, Natuurwandeling Heiloo Noorderneg is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 30 september is er weer een extra IVN-natuurwandeling in het recreatiegebied Noorderneg, aan de westkant van Heiloo. Het is een ruim opgezette en gevarieerd ingericht gebied, met open grasvelden tot dicht begroeide bosjes. Van de langdurige droogte heeft dit gebied zo te zien weinig last gehad en in de vroege herfst zijn er al bessen en andere zaden te zien. Dat is dan weer prettig voor spreeuwen, merels en andere bosvogels, terwijl meeuwen en eenden hun plek zoeken op de plassen. Vroeger was het gebied deel van een woeste strandvlakte. Later werd het ingericht als recreatiegebied. Maar natuurlijke processen bepalen uiteindelijk hoe het er in detail uitziet, zoals in het kleine, natte veengebiedje aan de zuidwestkant.

Wandel mee en ontdek dit mooie natuurgebied.

Datum: zondag 30 september 2018 – 10:00 tot 12:00 uur
Locatie: Parkeerterrein Het Baafje, De Omloop 11, 1852RJ Heiloo

De wandeling begint om 10 uur op de parkeerplaats bij zwembad het Baafje, aan de Omloop in Heiloo en duurt ongeveer twee uur. Aangelijnde honden mogen mee. Stevig schoeisel wordt aanbevolen vanwege hobbelige gedeeltes en warme en winddichte kleding komt vast ook van pas. Opgave vooraf is niet nodig.

Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@ivnnkl.nl of bellen: 072 5337601

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage