vrijdag 26 augustus

Nacht van de Vleermuis in Egmonderhout

Helaas, Nacht van de Vleermuis in Egmonderhout is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vrijdag 26 augustus worden in heel Nederland vleermuizenexcursies gehouden; in Alkmaar bent u welkom om mee te gaan met IVN Noord-Kennemerland voor een excursie door het park Egmonderhout. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Graag wel even aanmelden: egmonderhout@gmail.com of 06-45744777.
Vertrek vanaf de ingang Honkpad, 1816LZ Alkmaar om 20.15 uur. Rondom 21.45 uur verwachten we weer terug te zijn.

Bijzonderheden
In de omgeving van het park zijn vele dieren actief, zowel overdag als ’s nachts, zoals insecten, vogels en zoogdieren. In de aanloop naar de duisternis zullen we ongetwijfeld nog vogels afscheid horen nemen van de dag en bij de schemering de eerste nachtdieren zich aankondigen. Bij gunstig weer zullen vele insecten ten prooi vallen van de vleermuizen. Het enige vliegende zoogdier zal reeds met de ogen waarneembaar zijn tijdens de schemering en bij duisternis zal een batdetector uitkomst bieden. Dit is een apparaat dat een onhoorbaar geluid voor de mens omzet in een hoorbaar. Omdat elke vleermuissoort een eigen geluid produceert kunnen we de soort op naam brengen.

Denk wel aan stevig schoeisel en kleding die geschikt is voor de koelte van de avond.

foto: Rollin Verlinde

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage