zondag 7 januari

Midwinterhoornblazen in de Schoorlse Duinen

Helaas, Midwinterhoornblazen in de Schoorlse Duinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Een winter is geen echte winter zonder midwinterhoorn. Kom met het hele gezin naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een middag vol activiteiten. In het restaurant bij het buitencentrum wordt een demonstratie gegeven hoe een midwinterhoorn wordt gebouwd. Door de duinen is een midwinterhoornwandeling uitgezet. En aan het eind van de middag komen alle midwinterhoornblazers van Midwinterhoorngroep Van hakken tot blazen bij elkaar voor het Heidens Kabaal. Op 3 december start hiermee het midwinterseizoen en op 7 januari wordt het hiermee afgeblazen…

Midwinterhoornblazen is een eeuwenoude traditie uit Twente en de Achterhoek. Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen is deze oude traditie letterlijk en figuurlijk nieuw leven in geblazen.

Programma

  • Vanaf 12.00 wordt in Bosbrasserie IJgenweis een demonstratie midwinterhoornbouwen gegeven.
  • Van 14.00 uur tot 16.00 uur is in de duinen een midwinterhoornwandeling uitgezet. Routekaartjes af te halen bij de balie van het buitencentrum en bij restaurant IJgenweis.
  • Om 16.00 uur komen alle blazers samen bij de kleine poel voor het Heidens Kabaal.

Datum: zondag 7 januari 2018

Leeftijd:alle leeftijden.

Aanvangstijd:12:00 uur. Eindtijd:16:30 uur

Contact: Buitencentrum Schoorlse Duinen T 072-5093352 (tijdens openingstijden) of via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl

  • Gratis toegang
  • Na de wandeling kun je op eigen gelegenheid bij IJgenweis glühwein en chocolademelk drinken.

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage