woensdag 23 november

Met kruiden fit de winter in, workshop

Helaas, Met kruiden fit de winter in, workshop is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Met gedroogde kruiden, bessen en planten die zich ook in het najaar laten zien, zoals paardebloem en rozemarijn, kun je verrassend veel dingen doen om je gezondheid te ondersteunen, juist in koude jaargetijdes. De natuur heeft ons zelfs in de herfst veel te bieden.

We beginnen de workshop met een presentatie. Je leert welke kruiden je kunnen helpen bij klachten als hoesten, keelpijn, koude handen en voeten en koorts. Ook maak je kennis met verschillende manieren om kruiden te gebruiken, zoals in een stoombad, als thee, olie of als kompres. Uiteraard krijg je ook tips waar je de kruiden het beste kunt verzamelen of aanschaffen.

Na het theoretische deel gaan we aan de slag. Met kruiden, dadels en honing maken we zelf een hoestdrank, die je na afloop natuurlijk mee naar huis neemt. Alle recepten en tips die langskomen in de presentatie krijg je ook mee, zodat jij jezelf en je familie voortaan op een kruidige manier kunt helpen.

Zelf meenemen: een klein glazen potje met deksel, bijvoorbeeld van pesto. Dit svp van tevoren uitkoken.

Datum: woensdag 23 november 2016

Locatie: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 17,50 incl. materialen en recepten en koffie/thee
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-566963

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage