zondag 18 september

Met IVN-gidsen korren in de branding van Bergen aan Zee

Helaas, Met IVN-gidsen korren in de branding van Bergen aan Zee is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De temperatuur van het zeewater is nog steeds lekker en in de zee is veel jong leven. Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen. Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je bijzondere dingen ontdekken en inzicht krijgen in het rijke leven langs de Nederlandse kust.

Korren is een avontuur voor klein en groot!
Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in.
Na een “trek” wordt het net geleegd in een grote bak. Van de vangst wordt zo ter plekke een “aquarium” gemaakt zodat iedereen de levende dieren eens van dichtbij kan zien. Vooral voor kinderen is dit een unieke belevenis, het is steeds weer spannend om te zien wat er uit het water tevoorschijn komt. IVN-gidsen geven uitleg over wat er zoal gevangen is.
Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen. Een korexcursie is een belevenis!

Zondag 18 september om 10 uur wordt er gestart vanuit het IVN gebouw “Parnassia”.

Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.
Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee recht-door, eerste links en de bordjes IVN centrum Parnassia volgen.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage