zondag 15 mei

Meiwandeling in het Heilooër Bos

Helaas, Meiwandeling in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zoals elke maand organiseert het IVN op de derde zondag, dus eerste pinksterdag 15 mei, een natuurwandeling in het Heilooër Bos.

De wat moeizaam op gang gekomen lente is nu in mei wel op zijn hoogtepunt: wat een groen overal! En zo veel vogels die luidkeels vertellen dat ze er (weer) zijn: fitissen, tjiftjafs, zwartkoppen, nachtegalen; het is mei!

De bomen staan in blad en waar het zonlicht tot de bodem doordringt en langs de bermen is er een weelderige ondergroei van struiken en kruiden. Meidoorn, dagkoekoeksbloem, fluitenkruid, daslook en lelietjes-der-dalen staan al in bloei. Al dat jonge groen is voedsel voor insecten, en die vormen op hun beurt het ideale babyvoer voor jonge vogeltjes, als die uit het ei kruipen. Hun (aanstaande) vaders zingen alvast uitbundig in het bos. Kom genieten van al dat moois!

We verzamelen om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Altijd goed om een kijker mee te nemen als u die heeft. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage