zondag 20 mei

Meiwandeling in het Heilooër Bos

Helaas, Meiwandeling in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Elke maand organiseert het IVN op de derde zondag, dus ook op 20 mei, een natuurwandeling in het Heilooër Bos.

De wat kil begonnen lente is nu toch goed op gang gekomen: wat een groen overal! De bladeren van de beuk en de lijsterbes zijn wat lichter groen dan die van de esdoorn, en, zoals altijd, zijn die van de eiken wat later uitgekomen. Al dat jonge groen is voedsel voor insecten, en die vormen op hun beurt het ideale babyvoer voor jonge vogeltjes, als die uit het ei kruipen. Hun (aanstaande) vaders zingen alvast uitbundig.

Waar het bladerdak wat meer gesloten is zie je dat de speenkruidplantjes al verwelken: hun tijd zit er voor dit jaar al weer op. Maar waar het zonlicht tot de bodem doordringt en langs de bermen is er een weelderige ondergroei van allerlei kruiden: look-zonder-look, dagkoekoeksbloem, fluitenkruid, daslook en lelietjes-der-dalen.

Datum: zondag 20 mei 2018 – 10:00 tot 12:00
We verzamelen om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Altijd goed om een kijker mee te nemen als u die heeft. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig.

Contactpersoon: IVN-Heiloo@hccnet.nl, telefoon: 072 532 5110

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage