vrijdagavond 6 mei

Luisteren naar vogelzang in de Noorderneg

Helaas, Luisteren naar vogelzang in de Noorderneg is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Ondanks de kou en de regen is het toch echt lente. Dus hoor je overal de vogels zingen. Dat zijn de mannetjes die zo proberen de vrouwtjes te lokken en tegelijkertijd hun concurrenten weg te jagen. Maar het is ook heel sfeervol, al die verschillende geluiden, eenvoudig als de tjiftjaf of heel gevarieerd als de nachtegaal. En vaak krijg je de indruk dat de zangers er zelf ook plezier in hebben, al is het maar om het zo goed mogelijk te doen, en zo indruk te maken.

Wilt u er wat meer van weten, bijvoorbeeld de fitis leren onderscheiden van de zwartkop? Kom dan vrijdagavond 6 mei om 19 uur naar de parkeerplaats van het zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. Daar begint een speciale luisterwandeling, georganiseerd door gidsengroep Heiloo van het IVN, om u te laten genieten van de vogelzang in en rond de Noorderneg. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Als u een verrekijker heeft is het goed om die mee te nemen. Stevig schoeisel en warme kleding aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl, of bellen naar (072) 5325110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage