vrijdag 28 oktober

Literaire wandeling door de Schoorlse Duinen

Helaas, Literaire wandeling door de Schoorlse Duinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Wandel mee door de omgeving van Schoorl en Groet en ontdek de historie en literaire achtergrond van deze streek. Je wandelt langs basisschool Teun de Jager. Deze school is vernoemd naar het beroemde verhaal ‘Teun de Jager’ van Nicolaas Beets uit 1840, wat zich in de omgeving van Bergen en Schoorl afspeelt. Vervolgens kom je langs de huizen van Herman Robbers en Peter van Bergen, waar Gerard Reve zijn laatste roman schreef. Even verder staat de boerderij en het werkhuisje van Jan de Hartog. En aan het eind van de wandeling kom je langs het huisje van Werumeus Buning, de dichter die zijn vrouw Pop bijna verloor aan Jany Roland Holst… Kortom, een wandeling vol verhalen!

De natuurrijke omgeving van Schoorl en Groet is al jarenlang een inspiratiebron voor schrijvers. Uitgever Kees de Bakker van uitgeverij Conserve en dorpsarchivaris Wil Janssen hebben een literaire wandeling samengesteld. Samen hebben zij het boek “Hier schijnt de zon – Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin – Van Bernlef tot Reve” geschreven.

Datum: 28-10-2016

Aanvangstijd: 10:00 uur, eindtijd: 13:00 uur

Prijs: € 27.50

Leeftijd: Vanaf 18 jaar

Contact: Meer informatie bij Buitencentrum Schoorlse Duinen T 072-5093352 of via schoorlseduinen@Staatsbosbeheer.nl

Praktisch: Inclusief het boek “Hier schijnt de zon”, de Boekenkrant, een flesje water en een folder van de uitgeverij. Voor vertrek kunnen de deelnemers eerst genieten van een kopje koffie of thee.

Startpunt: Buitencentrum Schoorlse Duinen

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage