vrijdag 23 december

Lichtjestocht in het Noordhollands Duingebied

Helaas, Lichtjestocht in het Noordhollands Duingebied is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op 23 december steken de boswachters van PWN honderden kaarsjes aan voor de jaarlijkse lichtjestocht door het duingebied. Deze wandeling is de bijzondere start van de kerstperiode voor jong en oud. De start van de tocht is tussen 19.00 en 20.30 uur in blokken van 15 minuten. U dient zich vooraf aan te melden. Zonder aanmelding kan er niet worden meegelopen.

Wandelen door de donkere duinen is een unieke belevenis. In de avond en nacht is het duin normaal gesproken gesloten voor bezoekers: de natuur geniet dan van de rust. Maar op een van de langste nachten van het jaar mag u ook in het pikkedonker het duingebied betreden. Tijdens een afwisselende route – van ongeveer anderhalf uur – wijzen honderden kaarsjes u de weg. Geniet van de stilte, de duisternis en van de magische sfeer. Onderweg hebben de boswachters een aantal sfeervolle ontmoetingen voor u in petto. Zo ontmoet u ook dit jaar weer het Ampzing Genootschap, die samen spelen met 2 violisten. Aan het begin van de tocht kunt u op een sfeervolle plek een kaarsje aansteken als licht in het donker, als gebaar van dank, als teken van hoop of geloof of ter nagedachtenis.

Informatie
Aanmelden en betalen voor de lichtjestocht kan alleen via de website. U kunt kiezen uit zes verschillende starttijden. De tocht begint in Bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum en kost € 3,00 per deelnemer (volwassenen en kinderen). Het is niet toegestaan om zelf verlichting mee te nemen. De wandeling kan alleen te voet worden gedaan. Draag dus stevige schoenen. De opbrengst van de lichtjestocht komt ten goede aan een educatief cadeau voor kinderen, die in Bezoekerscentrum De Hoep komt te staan.

Kosten
€ 3,- per deelnemer (volwassenen en kinderen)

Houd wel de website in de gaten. Bij extreem slecht weer kan de tocht helaas niet doorgaan. Meer informatie: www.pwn.nl/activiteiten of (0251) 661 066.

Hier kunt u zich opgeven.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage