vrijdag 18 december

Lichtjestocht door de duinen van Castricum [VOL]

Helaas, Lichtjestocht door de duinen van Castricum [VOL] is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op 18 december steken de boswachters van PWN honderden kaarsjes aan voor de jaarlijkse lichtjestocht door het duingebied. Deze wandeling is de bijzondere start van de kerstperiode voor jong en oud.

Wandelen door de donkere duinen is een ware unieke belevenis. In de avond en nacht is het duin normaal gesproken gesloten voor bezoekers: de natuur geniet dan van de rust. Op een van de langste nachten van het jaar mag u deze keer gast zijn van de donkere duinen en hun bewoners. Tijdens een afwisselende route – van ongeveer anderhalf uur – wijzen honderden kaarsjes u de weg door het donkere duin. Geniet van de stilte, de duisternis en van de magische sfeer. Onderweg hebben de boswachters een aantal sfeervolle verrassingen voor u in petto. Zo ontmoet u dit jaar bijvoorbeeld weer een grote groep midwinterhoornblazers. Aan het begin van de tocht kunt u op een sfeervolle plek een kaarsje aansteken als licht in het donker, als gebaar van dank, als teken van hoop of geloof of ter nagedachtenis.
De opbrengst van de lichtjestocht komt ten goede aan een natuurbouwproject in het duingebied.
Om de grote stroom belangstellenden te stroomlijnen starten we om de 15 minuten. U kunt zich opgeven voor:
Blok 1: start 19:00 uur
Blok 2: start 19:15 uur
Blok 3: start 19:30 uur
Blok 4: start 19:45 uur
Blok 5: start 20:00 uur
Blok 6: start 20:15 uur

Aanmelden kan via deze link.
NB Houd de PWN-website in de gaten. Bij extreem slecht weer kan de tocht helaas niet doorgaan.

Datum: vrijdag 18 december 2015
Leeftijd: Gezinnen
Tijd: van 19:00 tot 20:30 uur
Kosten: € 2,00
Locatie: Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage