dinsdagavond 12 juli

Lezing over teken bij Hortus Alkmaar

Helaas, Lezing over teken bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Ken je de gevaren van een tekenbeet? Wil je meer weten over besmetting met de Borrelia bacterie (Ziekte van Lyme)? Kom dan naar de lezing van Petra Poppen op dinsdagavond 12 juli.

Wat zijn teken?
Teken zijn kleine parasieten die voorkomen in het bladerdek, struiken en hoog gras. Een beet van een besmette teek kan leiden tot de Ziekte van Lyme, een infectieziekte met dermatologische klachten, gewrichtsklachten, hartklachten en klachten aan het zenuwstelsel.

Hoe herken je een tekenbeet?
Maar hoe herken je een tekenbeet, hoe verwijder je een teek, wanneer moet je contact opnemen met de huisarts, wanneer krijg je antibiotica, wat zijn de nieuwste richtlijnen en ontwikkelingen?

Het RIVM berichtte op 26 juni jl:
Helft van alle tekenbeten in juni en juli
Tekenradar.nl, de site die samenwerkt met het RIVM, ontvangt in juni en juli gemiddeld de helft van alle tekenbeetmeldingen in een jaar. De piek van de meldingen ligt in juli. Aangezien jaarlijks 1,3 miljoen tekenbeten vóórkomen, zullen naar verwachting de komende maand ruim 400.000 tekenbeten worden opgelopen. In de eerste helft van 2016 zijn er tot nu toe 8 procent meer tekenbeten gemeld dan het gemiddelde van de voorgaande drie jaren. De helft van alle tekenbeten dit jaar zijn in het bos opgelopen en een derde in de tuin. Een derde van de gemelde tekenbeten zijn opgelopen tijdens het wandelen, 20 procent tijdens het tuinieren en 20 procent van de tekenbeten bij het spelen. Het aantal tekenbeetmeldingen hangt in belangrijke mate samen met de weersomstandigheden.

Datum: dinsdag 12 juli 2016
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (met pauze)
Kosten: € 5,00 per persoon, inclusief koffie/thee. Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage