woensdag 31 oktober

Lezing: Gevolgen van klimaatverandering voor ecosystemen

Helaas, Lezing: Gevolgen van klimaatverandering voor ecosystemen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op woensdag 31 oktober organiseert de KNNV een lezing door J.H.C (Hans) Cornelissen: “Gevolgen van klimaatverandering voor ecosystemen”
De lezing is in Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BG Alkmaar.
Aanvang 20.00 uur, einde ± 22.00 uur. Toegang gratis. Zie ook www.knnv.nl/alkmaar

Na een korte inleiding over de te verwachten klimaatveranderingen in de verschillende delen van de wereld zal Hans Cornelissen het vooral hebben over hoe, uitgaande van bepaalde voorspelde veranderingen, ecosystemen daarop zouden kunnen reageren.
Met name zal hij hierover eigen (veld)onderzoek laten zien, en resultaten daarvan, in diverse ecosystemen waar hij zelf graag komt, zoals in het noordpoolgebied, China en Australië.
Hij zal niet alleen benadrukken hoe planten en dieren reageren op klimaatverandering, maar ook belangrijke processen zoals de afbraak van dood plantenmateriaal en brand ter sprake brengen; bij die processen komt ook weer CO2 vrij die het klimaat op zijn beurt kan beïnvloeden. De rol van de eigenschappen van diverse plantensoorten bij deze processen zal uitvoerig de aandacht krijgen, bijvoorbeeld in experimenten in “bomenkerkhoven” en in zijn brandlaboratorium op de Vrije Universiteit.

Organisatie KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder, de vereniging voor veldbiologie.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage