zondag 24 juni

Lezing: de mierenwereld

Helaas, Lezing: de mierenwereld is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De mierenwereld is ingewikkeld en interessant.

De ene mier pakt een zandkorrel en legt hem ergens neer. Een andere legt daar nog een bovenop. Een derde mier komt met een broodkruimel. Iedere mier in de kolonie heeft zijn eigen, eenvoudige taak. In zijn eentje krijgt een mier niet veel voor elkaar. Maar groepen mieren die samenwerken kunnen heel ingewikkelde dingen doen. Zoals een mierenhoop bouwen met allerlei ruimtes voor voedsel en slaapkamers voor de larven.
Je zou kunnen zeggen dat de mierenhoop een netwerk is. Dat netwerk ligt nooit stil: de mieren slepen constant met voedsel en bouwen aan hun onderkomen. Wist je dat een mierenkolonie wel uit miljoenen mieren kan bestaan?

Wil je meer weten over deze intrigerende diertjes? Kom dan zondag 24 juni naar de lezing van natuurgids Frits Mooijaart in de IVN-bezoekersruimte van de Schaapskooi.

De lezing begint om 14.00 uur; de bezoekersruimte is geopend van 12 tot 16 uur.

Datum: zondag 24 juni 2018 – 14:00
Locatie: De Schaapskooi, Zeeweg 2, 1861 PZ Bergen aan Zee
Kosten: € 2,50 ( pinnen niet mogelijk)
Parkeren: PWN parkeerterrein aan de Uilenvangersweg

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage