maandag 26 december

Levende kerststal in De Hoep

Helaas, Levende kerststal in De Hoep is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

In de donkere dagen voor kerst verrijst in de tuin achter De Hoep een echte kerststal, gemaakt van eikenhout uit het achterliggende bos. Op tweede kerstdag is dit het decor voor een levende kerststal. Komt u ook kijken?

De ezels, schapen en geiten die rond de stal schuifelen, komen van Gasterij Kruisberg in Heemskerk. De rol van Jozef en Maria, de herders, de engelen en de drie wijzen worden vertolkt door medewerkers en vrijwilligers van De Hoep, die elk jaar weer onder familieleden en vrienden ronselen om de cast compleet te krijgen. Of er ook een baby Jezus bij is, is elk jaar weer spannend.

Mooie traditie
De Hoep-medewerker Jack van Schayk, die ook dit jaar weer een van de herders speelt, weet niet precies hoe vaak PWN al een levende kerststal had. ‘Veertien, vijftien keer misschien? Het is in elk geval een mooie traditie geworden, voor ons maar zeker ook voor de bezoekers. Veel van hen komen elk jaar weer kijken, samen met familie of vrienden. Het van oorsprong katholieke gebruik is in veel gezinnen echt bij de kerst gaan horen.’

De levende kerststal is op maandag 26 december te bewonderen in Bezoekerscentrum De Hoep [https://www.pwn.nl/dehoep] in Castricum van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage