zaterdag 23 juni

Lepelaars en nog veel meer natuur op het Balgzand

Helaas, Lepelaars en nog veel meer natuur op het Balgzand is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op het Balgzand is voor vogels een overvloed aan voedsel te vinden. Lepelaars trekken er graag naar toe. Het is bijna een wonder dat ze in deze modderige omgeving zo prachtig wit blijven. We gaan eens kijken welke vogelsoorten we nog meer kunnen ontdekken.

Wat kunt u zien?
In deze tijd van het jaar krijgen we dikwijls bergeenden te zien met hun jongen. Misschien zitten er nog trekvogels in zomerkleed, dus laat u verrassen!

Tip van de boswachter: Neem uw verrekijker mee, dan ziet u veel meer!
Datum: zaterdag 23 juni 2018. Tijd: 16.00 tot ca.18.00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-, Beschermers mogen gratis mee! Twee personen per pas en neem uw Beschermers pas mee.
Reserveren is handig, maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.
Belangrijk: In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook wel vogels te zien.

Hier kunt u zich opgeven.

Foto Jan Zijp

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage