zondagavond 6 mei

Lente Avond Natuur Wandeling

Helaas, Lente Avond Natuur Wandeling is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Wat vliegt er rond boven riet of plas? Is het een kluut, een bergeend, een Canadese gans of zien we misschien de bruine kiekendief of de roerdomp.

Op zondagavond 6 mei kun je met natuurgidsen van IVN Noord-kennemerland op stap in het nieuwe en oude gedeelte van het Geestmerambacht vanaf de parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat, 1832 Koedijk.

We gaan vogels spotten in het nieuwe gedeelte waar we aan de ene kant kunnen oversteken met een trekpontje waar je op de eilandjes kunt komen waar wat vogels foerageren. We kunnen één van de meest karakteristieke vogels, de lepelaar en de kluut zien foerageren en we horen en we zien de visdiefjes hun acrobatische toeren uithalen. Is het een bergeend, een Canadese gans of krakeenden in het water?
Welke bomen staan er in de bloei: meidoorn, wilg of gelderseroos? Zijn de bomen een of tweehuizig en waaraan is dat te zien?

Rietorchissen en die bijzondere ratelaar, welke een halfparasiet is, zijn die al te spotten. Jonge pulletjes of die schattige jonge gestreepte futen bovenop de rug van hun moeder. Zie je al een vlinder vliegen of een hommel en een bij.

Dit alles en nog veel meer kan je tegenkomen als je meegaat met de natuurgids tijdens de avondwandeling in het Geestmerambacht. Kom en verwonder je over alles wat leeft en bloeit in dit nieuwe gedeelte.

Neem je verrekijker en loep mee als je die hebt.

Datum: zondagavond 6 mei 2018
Tijd: 19.30-21.00 uur
Beginpunt: Parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat, 1832 Koedijk
Natuurgids : Annemarie van ’t Hoenderdal.
Opgave en info: Geestmerambacht@ivnnkl.nl.
Kosten: volwassenen € 2.50 en kinderen mogen gratis mee.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage