zaterdag 17 en zondag 18 juni

Lekker naar de Bioboer

Helaas, Lekker naar de Bioboer is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Wil je wel eens zien wat biologisch boeren en tuinieren zo uniek maakt? Kom dan naar het Lekker naar de BioBoer-weekend op 17 en 18 juni. Bij ruim 120 biologische boerderijen, door heel Nederland, is er van alles te zien en te doen voor jong en oud. Beleef een leuk dagje uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Ook Hortus Alkmaar doet mee aan Lekker naar de Bioboer.

Rondleidingen
Bij Hortus Alkmaar kun je op zaterdag 17 en zondag 18 juni om 14.00 uur meedoen met een rondleiding. In de kruidentuin wordt al sinds de oprichting in 1981 biologische wijze geteeld. Tijdens de rondleiding vertelt de gids wat dat inhoudt en wat er gedaan wordt met de biologische kruiden. Kinderen kunnen een speurtocht doen met een rugzakje.

Egelopvang Dikke Prik
Zondag 18 juni komt egelopvang Dikke Prik uit Warmenhuizen van 13.00 – 16.00 uur op bezoek. Je kunt bij hen alle informatie krijgen over egeltjes en over het egelvriendelijk inrichten van je tuin. Zoals elk jaar brengen ze ook twee egeltjes mee, die bij Hortus Alkmaar hun nieuwe thuis krijgen.

Biologisch, eerlijk en puur
Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met bedrijven die biologisch kweken. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge eisen, gecontroleerd door SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk.

Datum: zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Entree: € 4,50 voor volwassenen, € 2,25 voor kinderen van 8 t/m 15 jaar
Adres: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
www.hortusalkmaar.nl en www.lekkernaardeboer.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage