zondag 4 september

Laatste wadexcursie van het seizoen

Helaas, Laatste wadexcursie van het seizoen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 4 september organiseert de Waddenvereniging werkgroep Den Helder een wadexcursie. U kunt dan dit seizoen voor het laatst genieten van al deze dieren en planten op het Balgzanderwad.

Het is alweer september en het najaar kondigt zich al aan. De planten op het Balgzand beginnen langzaam aan rood te kleuren. Ze zijn uitgebloeid. Alle variaties groen veranderen in vele variaties rood. Die najaarskleuren zijn een prachtig gezicht. Dieren zijn er nog wel voldoende op en in de Waddenbodem en aan wiersoorten geen gebrek. Soms spoelt er het riemwier aan. Op de stenen zijn ook verschillende wiersoorten te bewonderen.

Rond de stenen bij de strekdam verblijven vaak zeer vele aasgarnalen. Deze garnalensoort staat rechtop in het water en met de ogen aan weerszijde lijkt het net een klein kruis.

In de plasjes en poeltjes verblijven vele wadslakjes, een paar millimeter groot zeeslakje. Bergeenden zijn verzot op die wadslakjes.

Gaat u niet het wad op, dan kunt u in het infocentrum ook genieten van de Waddennatuur. In de aquaria zwemmen o.a zeedonderpad, platvissen, zeebaars, en in de voelbak mag een ieder een vis aanraken.  Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Het infocentrum is open vanaf 14.00 uur. De wadexcursie start om 15.00 uur. Kosten voor een excursie: € 5,00 p/p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een kopje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tlf. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-633210, of kijk op www.kuitje-balgzand.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage