vrijdag 24 en zaterdag 25 juni

Kruidenwis verzamelen en zegenen

Helaas, Kruidenwis verzamelen en zegenen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Yvonne Vrijhof van Heks & Kruid verzorgt ook deze zomer een workshop kruidenwis verzamelen en zegenen in Hortus Alkmaar. Een kruidenwis heeft de kracht om huis en haard een jaar lang te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Een kruidenwis is een boeket met zeven of negen kruiden, die je zelf plukt en samenstelt. Dit boeket wordt opgehangen op een centrale plaats in het huis en beschermt je huis en haard tegen blikseminslag, vuur, ruzie en ongelukken het jaar rond.

Dit jaar gaan we de kruidenwis verzamelen op 24 juni, de dag van Sint-Jan. Het is dan rondom Midzomer, tijdens de bloei van Sint-Janskruid. De kruiden bezitten dan heilzame krachten.

Heb je vorig jaar een kruidenwis gemaakt? Dan kan die tijdens de workshop worden verbrand. Met de rook van de oude kruidenwis kun je de nieuwe in gebruik nemen.

Datum: 24 en 25 juni 2016
Tijd: 24 juni van 10:00 tot 12.30 uur (VOL) of van 13.30 tot 16.00 uur en 25 juni van 11.00 – 13.30 uur
Kosten: € 27,50 p.p. incl. koffie/verse kruidenthee/entree Hortus/reader met kruidenbeschrijving/alle benodigdheden om de wis te maken (ook de verse kruiden)/ het zegeningsritueel.
Aanmelden: mail@heksenkruid.info of bel 06-22163389
Meer informatie: www.heksenkruid.info

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage