vrijdag 22 en zaterdag 23 juni

Kruidenwis verzamelen en zegenen (zaterdag VOL)

Helaas, Kruidenwis verzamelen en zegenen (zaterdag VOL) is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Yvonne Vrijhof van Heks & Kruid verzorgt ook deze zomer workshops kruidenwis verzamelen en zegenen. Een kruidenwis heeft de kracht om huis en haard een jaar lang te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Een kruidenwis is een boeket met zeven of negen kruiden, die je zelf plukt en samenstelt. Dit boeket wordt opgehangen op een centrale plaats in het huis en beschermt je huis en haard tegen blikseminslag, vuur, ruzie en ongelukken het jaar rond.

Dit jaar gaan we de kruidenwis verzamelen op 22 en 23 juni. Het is dan rondom midzomer, tijdens de bloei van Sint-Janskruid. De kruiden bezitten dan heilzame krachten.

Heb je vorig jaar een kruidenwis gemaakt? Dan kan die tijdens de workshop worden verbrand. Met de rook van de oude kruidenwis kun je de nieuwe in gebruik nemen.

Datum: 22 en 23 juni 2018 bij Hortus Alkmaar (Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar)
Tijd: 22 juni van 10:00 tot 12.30 uur of van 13.30 tot 16.00 uur en 23 juni van 11.00 – 13.30 uur. De zaterdag is helaas al volgeboekt.
Kosten: € 27,50 p.p. incl. koffie/verse kruidenthee/entree Hortus/reader met kruidenbeschrijving/alle benodigdheden om de wis te maken (ook de verse kruiden)/ het zegeningsritueel.
Aanmelden: mail@heksenkruid.info of bel 06-22163389
Meer informatie: www.heksenkruid.info

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage