woensdag 3 februari

Kraamvisite bij Schaapskooi Bergen

Helaas, Kraamvisite bij Schaapskooi Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De eerste lammetjes zijn geboren, vroeg? Welnee, lammetjes komen altijd vijf maanden nadat de ram bij de ooien is geweest. De komende weken verwachten we zo’n 300 lammetjes. U bent welkom en mag om een hoekje komen kijken. Zaterdag 30 januari is ook het wolatelier geopend, er is een demonstratie spinnen en kinderen kunnen zelf een lammetje knutselen. Kom langs en doe mee!

De schaapskudde gaat in april weer aan het werk en de lammeren moeten dan sterk genoeg zijn om met de kudde mee te lopen. Daarom worden de lammeren nu geboren, ook de ooien hebben dan voldoende tijd om te herstellen. U bent welkom, maar de zorg voor onze dieren staat altijd voorop. Als het druk is lukt het niet om uw vragen te beantwoorden of om een praatje te maken, maar dat doen we dan gewoon weer een andere keer.

In februari en maart is de schaapskooi op woensdag, zaterdag en zondag ’s middags geopend van 12.00 – 16.00. Op woensdagmiddag is ook het wolatelier open en kunt u komen kijken of meedoen. Een bezoek aan de lammetjes is € 1,- en zelf iets maken in het wolatelier € 2,50.-
Elke eerste woensdag van de maand staat ook een dier centraal en verzorgt het IVN een informatieve middag voor kinderen. Kortom van alles te doen! Zie voor meer informatie www.schaapskooi-bergen.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage