zondag 19 juni

Korren op vaderdag in de branding van Bergen aan Zee

Helaas, Korren op vaderdag in de branding van Bergen aan Zee is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen.
Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je daar bijzondere dingen ontdekken.
Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken.
Na een “trek” wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is.
Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, spieringen, garnalen, krabben, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen.

Zondag 19 juni om 10 uur wordt er weer gekord vanuit het IVN gebouw “Parnassia” in Bergen aan Zee.

Het duurt ongeveer 2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.
Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee recht-door, eerste links en de bordjes Parnassia volgen.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage