zondag 17 juni

Korren in de branding van Bergen aan Zee

Helaas, Korren in de branding van Bergen aan Zee is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is, verbaast veel mensen. Wie heeft er bijvoorbeeld wel eens een pieterman gevangen?
Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je bijzondere dingen ontdekken.

Een ‘kor’ is een sleepnet. IVN heeft zo’n sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand door het water wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in.
Na een “trek” wordt het net geleegd in een grote bak. Over de dieren en andere vondsten wordt door een deskundige IVN-gids verteld en ze worden van dichtbij bekeken.

Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen.

Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop in Parnassia is er limonade, koffie of thee te verkrijgen, tegen een geringe vergoeding, en zijn er vele interessante zaken te zien.

Datum: zondag 17 juni 2018 – 10:00 tot 12:00 uur
Parnassia is te bereiken vanaf Bergen: bij de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en de bordjes “IVN Parnassia” volgen. Let op: in Bergen aan Zee is het betaald parkeren!
Locatie: Parnassia gebouw, Parkweg 2, 1865 AE Bergen aan Zee

Contactpersoon: 06 57880486

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage