zondag 21 juni

Korren in de branding op vaderdag

Helaas, Korren in de branding op vaderdag is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen.
Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je daar bijzondere dingen ontdekken.
Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat vanaf het strand met een lang touw over de zeebodem wordt getrokken.
Na een “trek” wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is.

Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen.
Heel bijzonder was onlangs de vondst van een jong inktvisje en van een haaienei waarin een embryo zichtbaar was.

Zondag 21 juni om 10 uur wordt er weer gekord vanuit het IVN gebouw “Parnassia”.
Het duurt ongeveer 2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.
Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste links en de bordjes Parnassia volgen. Denk aan het parkeergeld.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage