woensdag 28 februari

KNNV-lezing door Philip Friskorn over natuur in Scandinavië

Helaas, KNNV-lezing door Philip Friskorn over natuur in Scandinavië is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op woensdag 28 februari 2018  organiseert de KNNV een lezing door Philip Friskorn over natuur in Scandinavië:

“Nordic, wildernis op het dak van Europa”

Vanaf het vroege voorjaar tot en met de winter worden we in deze lezing meegevoerd door de natuur van Noord-Europa. Het eind van de winter beleven we in Midden Noorwegen en we volgen het voorjaar via Zweden, de Åland archipel en Finland tot de Noorse kust aan de Barentszee. Hier, op de overgang van de subarctische naar de arctische klimaatzône, maken we de korte zomer mee met 24 uur per etmaal licht. In september neemt de natuur met een spectaculaire kleurenpracht afscheid van de zomer om zich in oktober onder een dikke witte deken te verstoppen. In de winter keren we terug naar Noord Finland en arctisch Noorwegen. Eindeloze sneeuwvlakten, vogels die extreem lage temperaturen en sneeuwstormen doorstaan. Op een eiland in de Barentszee komen in de eerste week van april de Papegaaiduikers al aan land om op de sneeuw hun territorium in te nemen. De natuur ontwaakt en is op weg naar die altijd weerkerende middernachtzon.

Organisatie KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder, de vereniging voor veldbiologie. De lezing is in Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BG Alkmaar. Aanvang 20.00 uur, einde ± 22.00 uur. Toegang gratis.

Zie ook www.knnv.nl/alkmaar

Foto: Philip Friskorn 12-Koningseider

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage