zondag 17 december

Kijken naar winterse bomen

Helaas, Kijken naar winterse bomen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De herfst loopt op zijn eind; de winter komt er aan. Veel vogels zijn vertrokken en er bloeit weinig meer. De meeste bladeren zijn gevallen, of in ieder geval verdroogd. Wat blijft dat zijn de bomen, die zijn nu goed te zien: de stammen recht of krom, de takken rijk vertakt. Ze lijken wel gestorven, maar dat is toch maar schijn. Want bomen zijn levende organismen die gemiddeld langer leven dan mensen. Hoe groeien, bloeien en sterven ze? Hoe verhouden ze zich tot hun omgeving? Ze hebben licht nodig en ze wisselen van alles uit met de lucht, de bodem en het water. Dat doen ze vooral met hulp van schimmels. Ze leven dus, voor ons verborgen.

De IVN-gids van de maandelijkse natuurwandeling in het Heilooër Bos weet daar veel over te vertellen. Loop dus, warm gekleed, mee op zondag 17 december.

Datum: zondag 17 december 2017 – 10:00 tot 12:00 uur
Locatie:  Kattenberg Heiloo,  Kennemerstraatweg 278,  1851 BG Heiloo
Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage