zaterdag 25 maart

Kidsworkshop Wormenbak maken

Helaas, Kidsworkshop Wormenbak maken is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Kom op 25 maart naar de potgronddagen bij Intratuin in Heerhugowaard.
Tijdens de potgronddagen hebben we genoeg leuke activiteiten voor de kinderen. Waaronder de workshop Wormenbak maken, erg leuk en vooral leerzaam!

Wormenbak maken
In de tuin, het bos, het park of de schooltuin zoeken kinderen vaak naar het leven onder de grond. Kinderen zijn niet bang voor een glibberige regenworm of pissebed. Bij deze workshop gaan we samen met de kinderen aan de slag om een eigen wormenbak maken. De wormenbak wordt gevuld met verschillende soorten grond, zoals tuinaarde, zandbakzand en potgrond. Halverwege komt er een laagje hydrokorrels en bovenop wat dorre bladeren. Door de verschillende kleuren en structuren grond krijg je duidelijke laagjes te zien, wat een mooie effect geeft. Eenmaal thuis kunnen de kinderen zelf naar wormen zoeken en in de bak doen. Met een handig werkvel kunnen ze het gedrag van de wormen observeren.

De workshop wordt op zaterdag 25 maart ’s middags gegeven. Om zeker te zijn van een plekje kun je jouw kinderen van te voren opgeven. Schrijf je dus nu alvast in. De workshop bedraagt € 2.50 per kind en wij zorgen ook voor een lekker drankje.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage