18 januari

Jutwandeling naar de Kerf

Helaas, Jutwandeling naar de Kerf is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 18 januari gaan IVN gidsen een winterse jut-wandeltocht houden vanuit het Parnassiagebouw in Bergen aan Zee door de duinen, via de kerf en over het strand.
De tocht gaat langs een aantal historische plekken in Bergen aan Zee, door het duingebied, het naaldbos, langs kwarrige eiken en langs prachtige heidegebieden naar de kerf. De kerf is een kunstmatige inham bij de duinen van Schoorl aan Zee, een mooi natuurgebiedje en een voorbeeld van “dynamisch kustbeheer”. Een landschap dat is ontstaan door een samenspel van stuivend zand en zeewater. Af en toe wordt er gestopt, genoten en verteld.
Tijdens de tocht over het brede strand (het is die ochtend laag water) wordt er actief gejut. Van alles spoelt er aan en de IVN gidsen geven uitleg over de vondsten. Haaieneieren, roggeneieren, zeesterren, wieren, veen, … Altijd weer een verassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het niets.
Het is een flinke wandeling van ca 2,5 uur en het is niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. Het advies is om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. Afhankelijk van de windrichting kan de route worden omgedraaid.
Dus kom op 18 januari om 10 uur naar het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee (bij de rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en volg de groene wegwijzers ‘IVN Parnassia’). Deelname € 2,50 per persoon.

Foto: Johan Eilering

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage