zondag 17 juli

IVN-wandeling vanuit het Heilooër bos de Oosterzijpolder in

Helaas, IVN-wandeling vanuit het Heilooër bos de Oosterzijpolder in is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Nu de zangvogels zich steeds minder laten horen gaan we bij de maandelijkse IVN natuurwandeling, zondag 17 juli, het Heilooër Bos verlaten om de Oosterzijpolder te bezoeken.

Vanaf de Kattenberg lopen we eerst door het noord-oostelijke deel van het bos en gaan dan door het weiland naar het dijkje rond de Kooymeerpolder. We volgen dat dijkje en keren via de Nijenburgerweg weer terug naar het bos. Onderweg kijken we vooral naar de bijzondere water- en oeverplanten.

Deze afwisselende, maar wel stevige wandeling begint zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg en duurt ongeveer 2 uur. Honden, zelfs aangelijnd, mogen deze keer niet mee, vanwege het vee in de polder. Stevig schoeisel en aan het weer aangepaste kleding aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110. Opgave vooraf is niet nodig.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage