zondag 5 maart

IVN-wandeling langs de binnenduinrand

Helaas, IVN-wandeling langs de binnenduinrand is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vanaf 1 maart is het open duingebied in de Wimmenummerduinen afgesloten vanwege het broedseizoen. De maandelijkse IVN-natuurwandeling op zondag 5 maart zal zich daarom richten op de binnenduinrand.

We volgen grotendeels de grens tussen de opgestoven duinen en de oude strandvlakte, waar later bollenland van is gemaakt. Dat zijn heel verschillende landschappen, waar PWN als beheerder nog wat meer variatie in heeft aangebracht. Ook zullen we zoeken naar de eerste lentebodes. We rekenen sowieso op sneeuwklokjes en misschien zijn er ook al speenkruidbloempjes te zien. Het fluitenkruid is goed gegroeid en de knoppen aan de bomen en struiken zijn al wat gezwollen. Je hoort steeds meer zangvogels die de lente aankondigen., zoals mezen, heggenmussen en zanglijsters. En wie weet zijn er spechten die roffelen op een dode tak in het abelenbosje.

De wandeling begint om 11 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef en duurt ongeveer 2 uur.

Nadere info: 072 5337601 of hanneke@jpdg.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage