zondag 20 december

IVN-wandeling in het Heilooër Bos: over leven in de winter

Helaas, IVN-wandeling in het Heilooër Bos: over leven in de winter is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De maandelijkse IVN-wandeling in het Heilooër Bos op  zondag 20 december: over leven in de winter.

Het was heel lang zacht deze herfst, maar de winter komt er aan. In de winter lijkt het bos uitgestorven; de loofbomen zijn kaal, er zijn weinig vogels en er bloeit nauwelijks iets. Toch is het niet alleen maar ‘pauze’ in de natuur. Als je goed oplet zie je dat de lente al wordt voorbereid.

Tussen de dorre bladeren zie je het groen van het fluitenkruid opkomen, of kleine ronde blaadjes van speenkruid. En aan de bomen zijn de knoppen te zien waaruit later de bladeren te voorschijn komen. Veel dieren hebben zich verstopt: de vleermuizen in holle bomen, egels onder takkenhopen en de padden hebben zich ingegraven. Hoewel minder opvallend gaat het leven in het bos dus gewoon door.

We verzamelen zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. Warme kleding en waterdicht schoeisel aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage