zondag 22 mei

Groen & Gezond beurs bij Hortus Alkmaar

Helaas, Groen & Gezond beurs bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 22 mei organiseert Hortus Alkmaar voor de eerste keer een Groen & Gezond beurs. Vanwege het 5-jarig bestaan pakt Hortus Alkmaar groots uit met een evenement voor het hele gezin. Bezoekers kunnen zich met gemak een paar uur vermaken op de streekmarkt, in het body & mind-paviljoen en op het actief- & fitplein. Ze kunnen deelnemen aan workshops en rondleidingen en interessante lezingen bijwonen. Voor de kinderen zijn er tal van leuke activiteiten.

Streekmarkt met biologische producten
Op de streekmarkt staan meer dan 30 standhouders met onder andere verse producten uit Alkmaar en omgeving, biologische planten, zaden, honing en bier, huis- en tuindecoratie, cadeauartikelen, wilgentenen manden, sieraden en baby- en kinderspullen.

Actief- en fitplein voor jong en oud
Ontdek op het actief & fit-plein hoe leuk bewegen is. Doe mee met een hoelahoepworkshop, een Taijiworkshop, een wandelworkshop of een salsa-les. Bij de buitenspeelbus van NME Alkmaar kunnen kinderen ouderwetse spelletjes en spelletjes uit andere culturen doen.

Body & Mindpaviljoen
In het Body & Mind-paviljoen laten 15 verschillende therapeuten en adviseurs zien wat je allemaal kunt doen om te ontspannen en beter in balans te komen. Je kunt er kennismaken met meditatie, yoga, Chi Neng Qigong, biodanza, verschillende ademtechnieken, voetreflextherapie en essentiële oliën. De deelnemers verzorgen proeflessen, workshops, lezingen en geven ook persoonlijke adviezen.

Workshops en lezingen
In het bezoekerscentrum en de kas worden lezingen en workshops gegeven over gezond leven, homeopathie, peulvruchten, zeewier, bijen en honing, apitherapie, natuurfotografie, speltherapie en andere interessante onderwerpen.

Kinderactiviteiten
Ook de kleine bezoekers zullen zich prima vermaken op de Groen & Gezond beurs. Ze kunnen meedoen aan een zoektocht naar de schat, een natuurspeurtocht doen, papieren bloemen knutselen en zich laten schminken.
Kijk hier voor het complete programma 
Adres: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
Datum: zondag 22 mei
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Entree: € 6,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Deelname aan (vrijwel) alle activiteiten is gratis.

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage