zondag 8 mei

Hoor de grutto’s roepen in de Eilandspolder

Helaas, Hoor de grutto’s roepen in de Eilandspolder is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Als u in alle rust door de Eilandspolder vaart beleeft u de natuur van heel dichtbij. Het is fantastisch om te luisteren naar de roepende grutto’s die het voorjaar zo bijzonder maken. Kieviten, tureluurs en scholeksters doen ook volop mee. Leuk zijn de kemphanen die in deze periode soms op doortrek te zien zijn. Mannetjes in rood, zwart of wit zijn schitterend. De bruine kiekendief vliegt af en toe over en de weidevogels proberen het gevaar gezamenlijk te verdrijven. Met veel geroep en duikaanvallen trekken ze de aandacht. Een heel spektakel! Onderweg stappen we even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen.

Het gaat niet goed met de weidevogels in Noord-Holland. Als we niets doen, zal het aantal kieviten in Noord-Holland in 2020 gehalveerd zijn! U kunt helpen de overlevingskansen van kievitkuikens te vergroten. Lees hier meer over onze speciale actie.

Foto tureluur, Joke Huijser-Spekken.

Tijd: 10.00-12.00 uur

Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen.

Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Aanmelden kan hier.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage