zondag 12 juni

Hoe was het broedseizoen in de Eilandspolder?

Helaas, Hoe was het broedseizoen in de Eilandspolder? is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Inmiddels loopt het broedseizoen van de weidevogels ten einde. De vraag aan het einde van het voorjaar is altijd weer: Hoe pakte het broedseizoen voor de weidevogels uit? We krijgen onderweg ongetwijfeld jonge grutto’s te zien die inmiddels kunnen vliegen. Over een tijdje gaan ze de tocht naar Afrika weer ondernemen. En we komen onderweg ook vast andere soorten jonge weidevogels tegen. Visdiefjes zien we soms ook. Met wat geluk volgen ze onze boot, want wie weet levert het opwervelende water een visje op voor hun jongen. Onderweg stappen we even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen.

Het gaat niet goed met de weidevogels in Noord-Holland. Als we niets doen, zal het aantal kieviten in Noord-Holland in 2020 gehalveerd zijn! U kunt helpen de overlevingskansen van kievitkuikens te vergroten.

Foto tureluur, Joke Huijser-Spekken.

Zondag 12 juni 2016. Tijd: 10.00-12.00 uur

Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen.

Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Meldt u hier aan.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage