zondag 5 juni

Het geheim van het Balgzand

Helaas, Het geheim van het Balgzand is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Bij eb komen de strekdammen en de stenen boven water uit. Tussen en op de stenen leven allerlei kleine dieren, onder anderen zeepokken, anemoontjes, wadslakjes, alikruiken, mosselen. Verder op het wad vind je de hoopjes van de wadpier en de kleine gaatjes van de rode draadworm. Langs de vloedlijn liggen de zeedruifjes, lege krabbenhuiden. In het water zwemmen jonge platvissen vanuit de Noordzee naar de Waddenzee.
Wilt u ook kennis maken met het Balgzanderwad kom dan op zondag 5 juni naar het Natuurinformatiecentrum Balgzand, ’t Kuitje. De Waddengids neemt u dan mee naar die geheimen op het wad.

Niet alleen op het wad is van alles te beleven en te zien, ook in het infocentrum kunt u terecht om onder de microscoop te zien hoe een zeepok open gaat of hoe een zager of wadpier er vergroot uitziet. In de aquaria zwemmen allerlei vissoorten en in de voelbak mag u een vis aanraken.
Voordat u het wad opgaat wordt u middels een presentatie bijgepraat over het Balgzanderwad.

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Het infocentrum is open vanaf 12.00 uur. De wadexcursie start om 13.00 uur. Kosten voor een excursie: volwassenen € 5,00. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tlf. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-635340 of 633210. Kijk ook op www.kuitje-balgzand.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage