zaterdag 14 april

Het Balgzanderwad na de kou – wadexcursie voor het hele gezin

Helaas, Het Balgzanderwad na de kou – wadexcursie voor het hele gezin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Na de laatste koude dagen van maart komt de natuur langzaam op gang. Zo ook op het Balgzanderwad. Door de kou zal de plantengroei nog niet uitbundig zijn op de schorren, maar aan de jodelende wulp en de luidruchtige scholeksters is te horen dat het voorjaar onderweg is.

Hebben de verschillende waddieren de koude overleefd? Dat kunt u zien als u op zaterdag 7 april en zaterdag 14 april meegaat met de wadexcursie. Op 7 april is het natuurinfocentrum is open vanaf 16.00 uur en de excursie start om 16.30 uur. Op 14 april is het natuurinfocentrum open vanaf 11.15 uur. De excursie start dan om 11.45 uur. De gids neemt u mee naar het prachtige wad. Kinderen kunnen vogelsporen zoeken en ze als ze een mooi pootafdruk hebben gevonden kunnen ze daar een gipsafdruk van maken.

Het bodemleven wordt onderzocht. Misschien heeft de “Gestippelde dieseltreinworm” zijn eitjes gelegd, “de groene snotjes”. Voor het water worden garnalennetjes meegenomen. De meegebrachte dieren, zoals wadpier en zager, maar ook zeepokken kunnen onder de microscoop bekeken worden.

Kosten voor de wadexcursie: volwassenen € 5,00, kinderen t/m 12 jaar € 3,50. De koffie en limonade staan klaar. Toegang tot het Natuurinfocentrum is gratis.
Het Natuurinfocentrum vindt u aan de Oostoeverweg 80, in Den Helder. Kijk voor meer informatie op www.kuitje-balgzand.nl . U kunt ook bellen naar 0223-635340.(tlf.nr. Kuitje 0223-635862, alleen tijdens openstelling).

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage