zaterdag 7 november

Help mee in de Alkmaarder Hout op Natuurwerkdag

Helaas, Help mee in de Alkmaarder Hout op Natuurwerkdag is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De Alkmaarderhout is het oudste stadspark van Nederland. De eerste aanplant, ter aanleg van een “wandelgebied langs beboomde wegen” dateert uit 1607. De Hout is door de afwisseling van oude boompartijden, grasvelden en de stadsboerderij zeer aantrekkelijk. Alle bomen in het park zijn aangeplant en wat boomsoorten betreft zijn er veel essen en iepen maar ook beuken te vinden. De onderbeplanting in het park is wel bijzonder te noemen.De stinzeplanten, typische bosplanten, zijn hier in vele soorten en aantallen te vinden zoals daslook, vingerhelmbloem en nog 50 andere soorten. Vogels zijn goed vertegenwoordigd in het park, zoals de nachtegaal,de boomklever, de groene en bonte specht en de appelvink. Een nostalgische plek in het park is de stadsboerderij de Hout.

Werkzaamheden
De werkzaamheden op de natuurwerkdag zijn zeer divers. We gaan o.a. wilgen knotten, overgangen van plantengroei verbinden, zwerfvuil verwijderen en ruimte maken voor gewenste groei van bomen en planten.

Tijd
Van 9.30 tot 15.00, 7 november 2015

Locatie
Julianalaan Alkmaar, Noord-holland. We verzamelen bij de Muzieknis in de Alkmaarderhout.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider
Rikie Kleverwal
rikie.kleverwal@upcmail.nl
06-15090074

of de provinciale coordinator
Peter Mol
p.mol@landschapnoordholland.nl
088-0064483

Deze locatie wordt georganiseerd door
Stichting Cultuurpark de Hout

Koffie, thee, lunch zelf meenemen

Kijk hier voor meer informatie

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage