zondag 1 januari

Goede voornemens in de Wimmenummerduinen

Helaas, Goede voornemens in de Wimmenummerduinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 1 januari kunt u één van uw goede voornemens direct in praktijk brengen: bewegen in de buitenlucht en tegelijk genieten van de natuur in de Wimmenummerduinen. Een IVN-natuurgids gaat met u mee.

Afhankelijk van het weer en de wind, loopt u door het open duin of in de beschutting van de binnenduinrand. De gids vertelt over het landschap en de invloed van de grote grazers op de begroeiïng, en over wat er aan planten en dieren te zien of te horen is. De mossen staan er mooi bij in de winter en aan de knoppen kun je de bomen en struiken herkennen. Jonge bladrozetten vertellen wat er straks gaat bloeien.

We beginnen om 11 uur in de morgen bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. U moet zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Warme kleding en stevige schoenen aanbevolen. De wandeling duurt ruim 2 uur. Een donatie van 2 euro 50 wordt op prijs gesteld. Opgeven vooraf is niet nodig.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen:hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601.

Foto: Johan Eilering

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage