zondag 17 april

Gezinstocht én natuurwandeling in Heilooër bos

Helaas, Gezinstocht én natuurwandeling in Heilooër bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondagmorgen 17 april vinden er tegelijk twee IVN-activiteiten plaats in het Heilooër Bos. Naast de gebruikelijke maandelijkse natuurwandeling is er ook een extra natuuractiviteit voor gezinnen met kinderen tussen 5-12 jaar.

Het is volop lente dus zowel voor volwassenen als kinderen fijn om in het bos te zijn en te zien wat er allemaal weer verschijnt. Nu, na een aantal zonnige weken staan er heel wat stinzenplanten te bloeien op en rond Nijenburg. Dit zijn lage voorjaarsplanten, die groeien en bloeien als de bomen nog bijna al het licht doorlaten.

Bij de natuurwandeling gaan we op zoek naar deze bol- of knolgewassen. Voor de gezinstocht gaan de kinderen, samen met hun ouders, het bos in om allerlei natuuropdrachten uit te voeren. Welke bodemdiertjes leven er in het bos, welke planten groeien er, hoe kun je meten hoe hoog een boom is? Het wordt een leuke en actieve ochtend, waarbij alle zintuigen aan bod komen.

Beide activiteiten beginnen om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemer­straatweg in Heiloo en duren ongeveer 2 uur. Voor de gezinstocht dient men zich aan te melden vóór zaterdag 16 april bij Floor van Splunder, tel: 072-5899713, email: f.vansplunder@gmail.com. Voor de gewone wandeling is opgeven is niet nodig. Een donatie (richtlijn € 2,50 voor volwassenen; kinderen gratis) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 511

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage