cursus start op 7 september en 5 oktober

Fotografiecursussen voor beginners

In mei en september 2018 starten er weer fotografiecursussen voor beginners en gevorderden bij Hortus Alkmaar. De cursussen worden gegeven door Linda Karels. De avondcursus duurt 5 weken, de middagcursus 7 weken. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod. Voor gevorderde fotografen gaat Linda dan wat dieper in op de materie.

Les 1: diafragma, sluitertijd, ISO-waarde
U leert wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde is. Heeft u al eens een cursus gevolgd, dan is dit een mooie herhaling.

Les 2: diafragma in combinatie met compositie
Deze les gaat u een onderwerp uitkiezen, dat u met verschillende diafragma-standen gaat fotograferen en waarbij u goed let op uw compositie.

Les 3: licht en witbalans
We gaat aan de slag met licht en witbalans. Kent u dat uw lucht overbelicht is en de voorgrond donker? Hoe kunt u dit oplossen?

Les 4: scherpstellen
Er zijn verschillende manieren om scherp te stellen. Tevens kunt u op verschillende manieren uw licht meten. De camera is in staat om uw onderwerp te volgen of om op een onderwerp scherp te stellen en later uw compositie te wijzigen.

Les 5: beweging vastleggen
Wat is de juiste sluitertijd om een vlinder of bij te fotograferen? Hoe kunt u dit het beste tot zijn recht laten komen?

Les 6 (uitgebreide cursus): belichtingscompensatie

Les 7 (uitgebreide cursus): witbalans

Data uitgebreide cursus: 7, 14, 21 en 28 september en 5, 12 en 19 oktober 2018
Tijd: 13.00 – 15.00 uur

Kosten: uitgebreide cursus € 133,00 incl. koffie of thee. Losse lessen zijn € 20,00.
Aanmelden: linda@lindakarels.nl
Meer informatie: www.lindakarels.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage