cursus start op 7 september en 5 oktober

Fotografiecursussen voor beginners

Helaas, Fotografiecursussen voor beginners is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

In mei en september 2018 starten er weer fotografiecursussen voor beginners en gevorderden bij Hortus Alkmaar. De cursussen worden gegeven door Linda Karels. De avondcursus duurt 5 weken, de middagcursus 7 weken. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod. Voor gevorderde fotografen gaat Linda dan wat dieper in op de materie.

Les 1: diafragma, sluitertijd, ISO-waarde
U leert wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde is. Heeft u al eens een cursus gevolgd, dan is dit een mooie herhaling.

Les 2: diafragma in combinatie met compositie
Deze les gaat u een onderwerp uitkiezen, dat u met verschillende diafragma-standen gaat fotograferen en waarbij u goed let op uw compositie.

Les 3: licht en witbalans
We gaat aan de slag met licht en witbalans. Kent u dat uw lucht overbelicht is en de voorgrond donker? Hoe kunt u dit oplossen?

Les 4: scherpstellen
Er zijn verschillende manieren om scherp te stellen. Tevens kunt u op verschillende manieren uw licht meten. De camera is in staat om uw onderwerp te volgen of om op een onderwerp scherp te stellen en later uw compositie te wijzigen.

Les 5: beweging vastleggen
Wat is de juiste sluitertijd om een vlinder of bij te fotograferen? Hoe kunt u dit het beste tot zijn recht laten komen?

Les 6 (uitgebreide cursus): belichtingscompensatie

Les 7 (uitgebreide cursus): witbalans

Data uitgebreide cursus: 7, 14, 21 en 28 september en 5, 12 en 19 oktober 2018
Tijd: 13.00 – 15.00 uur

Kosten: uitgebreide cursus € 133,00 incl. koffie of thee. Losse lessen zijn € 20,00.
Aanmelden: linda@lindakarels.nl
Meer informatie: www.lindakarels.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage