zaterdag 2 juli

Filosofische speeltuin

Helaas, Filosofische speeltuin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zaterdag 2 juli wordt Hortus Alkmaar voor één middag omgetoverd in een ‘Filosofische Speeltuin’. Die middag kunnen kinderen én volwassenen naar hartelust komen spelen en filosoferen.

Spellen en speurtocht
De middag is uitermate geschikt voor kleine wijsneusjes en speelse geesten. Je kunt kiezen uit vier verschillende filosofische spellen, zoals de Da Vinci Code, Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, Trivial Life Pursuit of de Gifbeker van Socrates. Er is tevens een filosofische speurtocht, Tuin van Epicurus, uitgezet, die je op eigen-wijze kunt lopen.

Prachtige entourage
Filosoferen en spelen? Inderdaad, een filosofisch spel combineert de lichtheid van het spel met de diepgang van het filosoferen. Ludieke, onverwachte wendingen en vraagtekens zijn precies waar het in een filosofisch spel om gaat. De spellen worden begeleid door Saskia van der Werff (filosoof), Franziska Lindinger (praktisch filosoof), Sandra Schouten (kunstenaar) en Frits Prins (prinspirator). Bij mooi weer vindt alles plaats in de prachtige entourage van de tuin; bij slecht weer maken we gebruik van overdekte plekken.

Na afloop is er nog tijd om met deelnemers van de andere spellen ervaringen uit te wisselen. Er is géén filosofische voorkennis vereist.

Datum: zaterdag 2 juli 2016
Tijd: 12:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 12:00)
Kosten: € 10,= volwassene / € 4,= kind (7 – 14 jaar)
Aanmelden: werff@creathos.nl
Meer informatie: www.creathos.nl /Filosofisch Speeltuin-zomerspecial

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage