zondag 16 september

Fiets- of wandel vogelontdektocht Balgzand

Helaas, Fiets- of wandel vogelontdektocht Balgzand is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. In het najaar verzamelen zich hier duizenden vogels, zoals de kanoet- en de bonte strandloper. Hier houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang.
Zwarte ruiters doen in deze tijd van het jaar hun naam eer aan. Misschien krijgen we ze vandaag te zien. Ook is er kans op roofvogels als slechtvalk, torenvalk en buizerd. Balgzand verrast altijd weer met onverwachte soorten! Deze excursie is ook heel geschikt voor kinderen!

Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk. Dit is dus een unieke kans om toch een bezoek te brengen!

Tip van de boswachter
Neem je verrekijker mee, dan zie je veel meer!
In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook wel vogels te zien.

Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Parkeren: Gratis, bij vertrekpunt

Datum:
zondag 16 september 2018 – 12:00 tot 14:00 uur

Prijs: Volwassenen € 7,00 (donateur € 4,00),  Kinderen € 3,00 (donateur € 2,00)
Hier kun je je aanmelden

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage